* HIDDEN_ACCESSIBILITY_TITLE *

Az üzleti szféra környezetvédelemért felelős szereplőjeként egy szebb jövő megteremtésén munkálkodunk, és továbbra is kreatív tevékenységekkel, projektekkel járulunk hozzá a társadalmi fejlődéshez.


Tevékenységeink

Egyik legnagyobb szabású tevékenységünk a Toshiba vállalatcsoport 2025-ig tartó, „Ültessünk 1,5 millió fát” című, világméretű erdőfejlesztési projektje, amellyel a csoport 150. születésnapját ünnepli maradandót alkotva.

A 2009-es gazdasági évben Japán 11 térségében és hét tengerentúli országban szerveztünk faültetési akciókat. A projekt keretében mindeddig már több mint 770 ezer fát ültettünk.

A 2011-es gazdasági évben további faültetések követik a korábbiakat a vállalatcsoport legfontosabb telephelyein dolgozó alkalmazottak részvételével. Egy másik programunk része a gyerekeknek szóló, „Erdőfelfedező expedíció” névre hallgató természetmegfigyelő esemény, ahol a kicsik erdei ösvényeken járva ismerkedhetnek a természet csodáival, és érthetik meg fontosságukat.

Ezeken a tevékenységeken keresztül szeretnénk hozzájárulni a klímaváltozás mérsékléséhez, a biológiai sokféleség fenntartásához és ahhoz, hogy a későbbi generációk is gazdag természeti környezetet örökölhessenek elődeiktől.A jövő megoldásai az emberiség szolgálatában – TOSHIBA.
Vissza a lap tetejére

ENSZ Globális Megállapodás

2004 januárjában a Toshiba is csatlakozott az ENSZ Globális Megállapodáshoz (UN Global Compact), amelynek tagjai az emberi jogok, a munka és a környezetvédelem általános irányelvei mellett kötelezik el magukat. Az ENSZ Globális Megállapodás önkéntes alapon tömöríti az üzleti szféra szereplőit. Életre hívását Kofi Annan ENSZ-főtitkár kezdeményezte 1999-ben, a Világgazdasági Fórum találkozóján.

ENSZ Globális Megállapodás Az ENSZ Globális Megállapodás célja, hogy az üzleti szférában jelen lévő vállalatok az emberi jogok, a munka és a környezetvédelem nemzetközi szintem elismert irányelveivel összhangban teljesítsék társadalmi felelősségvállalásukat, és ezen keresztül megszülethessen a fenntartható fejlődés a globális gazdaságban.

Az ENSZ Globális Megállapodás résztvevőjeként a Toshiba 2007-ben tanácsadóként vett részt a „Communication on Progress (COP, Kommunikáció a fejlődésről)” című jelentés létrehozásában, amely az ENSZ Globális Megállapodás irányelveinek megvalósítását vizsgálja a fenntarthatósági tanulmányok szabványait létrehozó GRI irányelvei alapján.


Az ENSZ Globális Megállapodás tíz irányelve Emberi jogok

1. A vállalatok támogassák és tartsák tiszteletben a nemzetközileg kinyilvánított emberi jogokat, és
2. ne folytassanak semmilyen, emberi jogokat sértő tevékenységet.

A munkával kapcsolatos irányelvek
3. A vállalatok tartsák tiszteletben a gyülekezési jogot, és a gyakorlatban is ismerjék el a kollektív érdekérvényesítés jogát,
4. szüntessék meg a kényszermunka minden formáját,
5. szüntessék meg a gyermekmunkát, valamint
6. szüntessék meg az alkalmazással és a foglalkoztatással kapcsolatos valamennyi megkülönböztetést.

Környezetvédelem
7. A vállalatok támogassák a környezetvédelmi megelőzés elvét,
8. kezdeményezéseikkel erősítsék a környezetvédelmi felelősségvállalást, valamint
9. ösztönözzék a környezetbarát technológiák fejlesztését és terjesztését.

Korrupcióellenes irányelvek
10. A vállalatok lépjenek fel a korrupció minden formájával szemben, beleértve a zsarolást és a megvesztegetést.

Vissza a lap tetejére