* HIDDEN_ACCESSIBILITY_TITLE *

Környezetkímélő termékek

Környezetkímélő termékek A Toshiba vállalatcsoport mindent megtesz, hogy növelje összes terméke ökológiai hatékonyágát. Új mértéket adó ökológiai célokat tűztünk magunk elé. Ezek a környezettudatos tervezésű termékekre vonatkozó új normák, amelyekkel a környezetbarát teljesítmény lehető legmagasabb fokát érhetjük el minden újonnan kifejlesztett termékünk esetében.

A környezettudatos tervezésű termékek teljes életciklusuk minden fázisában, az alapanyagok beszerzésétől a gyártáson, a terjesztésen, a használaton és a selejtezésen keresztül egészen az újrahasznosításig környezetkímélők. A környezetbarát termékek tervezése során a következő három fő szempontot kell figyelembe vennünk: a globális felmelegedés mérséklése, az erőforrások hatékony használata és a vegyi anyagok megfelelő kezelése. A Toshiba vállalatcsoport továbbá is olyan környezetbarát termékekkel kíván jelen lenni a piacon, amelyek mindhárom említett szempont szerint környezetkímélők életciklusuk összes szakaszában. Ezt független környezetvédelmi szabványok felállításával érjük el összes termékünk esetében.

A Toshiba vállalatcsoport arra törekszik, hogy a termékek teljes életciklusán keresztül, a gyártástól a használaton és az újrafelhasználáson át az újrahasznosításig új, tartalmas értékek teremtésével segítse biztonságosabb, kényelmesebb élethez vásárlóit. Tevékenységünk célja, hogy harmóniát teremthessünk Földünkkel, ezért folyamatosan munkálkodunk a klímaváltozás mérséklésén, az erőforrások hatékonyabb kihasználásán és a vegyi anyagok megfelelő kezelésén – ez vállalatcsoportunk környezetvédelmi menedzsmentrendszerének három alappillére.

Környezetkímélő jellemzők Környezetkímélőbb jellemzők környezetünk jövőjéért Új laptopjaink a környezetbarátabb számítástechnika iránti elkötelezettség jegyében készülnek. Ezt tükrözi a Toshiba Eco Utility szoftver, az SSD meghajtók, a LED-es háttérvilágítás és az ENERGY STAR 5.0 minősítés.


Eco Utility szoftver Eco Utility szoftver
  • Segíti a laptop energiafelhasználásnak optimalizálását
  • Munka közben is figyelhet az energiamegtakarításra
  • Napi, heti és havi szinten is követheti az energiamegtakarítást

LED-es háttérvilágítás LED-es háttérvilágítás
A higanymentes kijelző környezetbarát, és kisebb az energiaigénye, így növeli az akkumulátor élettartamát
ENERGY STAR® minősítés ENERGY STAR® minősítés
Az ENERGY STAR minősítésű termékek segítenek csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátását. Megfelelnek az Európai Bizottság és az Amerikai Egyesült Államok Környezetvédelmi Hivatala (Environmental Protection Agency – EPA) által felállított szigorú környezetvédelmi feltételeknek.
SSD meghajtók SSD meghajtók
A hagyományos, mechanikus merevlemezekhez képest kevesebb energiát fogyasztanak, így növelik az akkumulátor üzemidejét.
Vissza a lap tetejére

A termékek hatékonysága

Ökológiai hatékonyság Ha el szeretnénk érni a Toshiba vállaltcsoport Environmental Vision 2050 programjában kitűzött célokat, hogy olyan világot teremthessünk, ahol mindenki bolygónkkal harmóniában élhet változatos, gazdag életet, környezetbarátabbá kell tennünk termékeinket és szolgáltatásainkat. Az ökológiai hatékonyságot az életszínvonal emelésével és a termékek káros környezeti hatásainak teljes életcikluson át tartó csökkentésével növelhetjük. A Toshiba egyedülálló módszerrel méri az ökológia hatékonyságot, így hoz létre ökológiailag igen hatékony, környezetbarát termékeket. Ökológiai hatékonyság


Hatóerő A hatóerő azt mutatja meg, hogy hányszorosa egy adott termék ökológiai hatékonysága a standard mértéknek. Minél nagyobb a hatóerő értéke, annál inkább hozzájárul a termék, hogy Földünkkel harmóniában élhessünk gazdag, változatos életet a technológia új, innovatív vívmányainak köszönhetően.

A hatóerő egy hányados, amelynek számlálója és kitevője az ökológiai hatékonyság növelésének különböző tényezőit számszerűsíti. A számláló, azaz az értéktényező azt mutatja meg, hogy milyen mértékben növekedett a termék értéke, a nevező pedig – a környezeti hatások csökkenésének tényezője – a káros környezeti hatások csökkenésének mértékét adja meg. A hatóerőt a két érték szorzataként számíthatjuk ki. Hatóerő

Vissza a lap tetejére

Vegyi anyagok kezelése

Megfelelés az RoHS irányelv előírásainak Az Európai Unió elektronikai termékek gyártására és újrahasznosítására vonatkozó új jogi szabályozása elérte, hogy a technológiai iparág előtérbe helyezze a környezetvédelmi kérdéseket. Az EU tagállamai jelenleg is dogoznak a különböző jogszabályok és direktívák előírásainak megvalósításán, hogy ezzel csökkenthessék a szeméttelepekre kerülő elektronikai hulladék és vegyi anyagok mennyiségét.

Ezen törekvések jelentős lépése, hogy 2006 január 1-jén életbe lépett a bizonyos veszélyes anyagok villamos és elektronikai eszközökben történő használatát korlátozó irányelv, az RoHS irányelv. 2006. július 1-jétől a legtöbb új elektromos és elektronikus készülék nem hozható forgalomba az Európai Unió területén, ha homogén anyagszinten a megadottnál magasabb koncentrációban tartalmazza az alábbi anyagok bármelyikét:

  • Ólom (0,1%)
  • Higany (0,1%)
  • Kadmium (0,01%)
  • Hat vegyértékű (hexavalens) króm (0,1%)
  • Polibrómozott bifenilek (PBB) (0,1%)
  • Polibrómozott difenil-éterek (PBDE) (0,1%)

Az RoHS irányelv alkalmazásának tükrében a Toshiba vállalatcsoport már 2005 áprilisában megszüntette ezen anyagok használatát termékeiben. Az RoHS irányelv előírásainak megfelelő első laptopunkat már 2005 szeptemberében bemutattuk.


A REACH irányelv A vegyi anyagok használatát szabályozó új európai törvény (REACH, Registration, Evaluation, Authorization and Restriction of Chemicals) 2007 júniusában lépett hatályba.

A Toshiba termékei a REACH irányelv összes előírásának meg fognak felelni, és ennek megfelelően elkötelezetten tájékoztatjuk vásárlóinkat arról, hogy termékeink milyen vegyi anyagokat tartalmaznak.

A Toshiba a vállat üzleti tevékenységének minden szintjén elkötelezettje a környezetvédelem előtérbe helyezésének és annak, hogy védelmezzük az emberi biztonságot és egészséget, valamint a természeti erőforrásokat. Vállalatunk egyként támogatja a REACH irányelv céljait, és mindent megtesz jog szerinti kötelezettségeinek betartásáért.

Ide kattintva letöltheti a Toshiba számítógépekre, kiegészítőkre és tartozékokra vonatkozó nyilatkozatát.

További kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal. Írjon címünkre.


Környezettudatos beszerzés A Toshiba vállalatcsoport partnereivel egyetértésben világszerte támogatja a környezettudatos beszerzést. Azon túl, hogy partnereinkben is tudatosítjuk a biológiai sokféleség megőrzésének fontosságát, az alkatrészek és az alapanyagok beszerzése során azt is megvizsgáljuk, hogy azok milyen mennyiségben tartalmaznak káros környezeti hatású vegyi anyagokat, és az alacsonyabb környezeti hatású forrásokat részesítjük előnyben. Az alkatrészek és alapanyagok adatbázisunkban tárolt adatait különféle célokra használjuk fel. Segítik az újonnan beszerzett alapanyagok minősítését, segítenek eldönteni, hogy másikra cseréljünk-e egy eddig használatos alapanyagot, és igen fontosak a környezetbarát termékek tervezése során. Saját vegyi elemzésekkel is ellenőrizzük az alkatrészek és alapanyagok összetételi adatainak hitelességét, és aktívan részt veszünk az adatgyűjtés pontosságát és hatékonyságát növelő elemzési módszerek fejlesztésében.

Vissza a lap tetejére

Csomagolás

Környezetbarátabb csomagolás Arra törekszünk, hogy a lehető legnagyobb mértékben csökkentsük termékeink csomagolóanyagának mennyiségét. Intézkedéseink nyomán a csomagoláshoz felhasznált anyagok tömege és térfogata akár 30%-kal kevesebb, ezzel minden termékcsaládunk tagjai a szállítás során is kevesebb helyet foglalnak.

Csomagolásaink nem tartalmaznak PVC-t, és a lehető legtöbb újrahasznosított csomagolóanyagot használjuk: kartondobozaink legalább 80%-ban újrahasznosított anyagokból készülnek. Emellett természetesen arra is felhívjuk a figyelmet, hogy ezek a dobozok maguk is újrahasznosíthatók, miután vásárlóink kicsomagolták az új terméket.

Vissza a lap tetejére