* HIDDEN_ACCESSIBILITY_TITLE *
2017. május 18.
Toshiba Europe GmbH

Biztonsági rés az Intel firmware-ében


Az Intel Corporation (a továbbiakban: „Intel”) bejelentette, hogy jogosultságokkal kapcsolatos biztonsági rést találtak bizonyos Intel-termékeknek, többek között az Intel® Active Management Technology firmware-nek a távfelügyeleti funkciójában. Már dolgozunk a Toshiba-termékek firmware-frissítésein. A frissítés megjelenéséig az érintett termékek gazdáinak azt javasoljuk, hogy tiltsák le ezt a funkciót (lásd a 3., Ajánlások című pontot).

1. Az Intel tájékoztatása a biztonsági réssel kapcsolatban

Az Intel biztonsági tájékoztatást tett közzé az Intel® Active Management Technology, Intel® Standard Manageability és Intel® Small Business Technology firmware-ekben (*) felfedezett biztonsági résről, amelyet kihasználva jogosulatlan támadók átvehetik a nevezett termékek által biztosított felügyeleti funkciók irányítását.

A részleteket az Intel webhelyén olvashatja:

https://security-center.intel.com/advisory.aspx?intelid=INTEL-SA-00075&languageid=en-fr

(*) Toshiba-termékekben csak az Intel® Active Management Technology található meg.

2. Érintett termékek

Minden 2010 óta piacra került, Intel® vPro™ CPU-val szerelt Toshiba-termék

A terméklistából állapíthatja meg, hogy Önnek van-e érintett terméke. Ha bizonytalan, használja az Intel által közreadott eszközt: https://downloadcenter.intel.com/download/26755

3. Ajánlások

A Toshiba-termékek firmware-frissítései 2017. május vége után lesznek elérhetők. A Toshiba ezen a webhelyen fogja közzétenni a részletes ütemezést:

http://go.toshiba.com/intelsecuritynotice

A jogosulatlan hálózati támadók jelentette veszélyforrással kapcsolatban a Toshiba azt javasolja ügyfeleinek, hogy az alábbi webhely vonatkozó útmutatása alapján tiltsák le az Intel® Active Management Technology-t:

https://downloadcenter.intel.com/download/26754


  • A jelen dokumentumban szereplő információ értesítés nélkül megváltozhat.
  • Az „Intel” név az Intel Corporation védjegye az Amerikai Egyesült Államokban és más országokban.
  • Előfordulhat, hogy mások más nevekre és márkajegyekre is tulajdonjogot formálnak.

Change is here

Dynabook Inc. (The former company name is Toshiba Client Solutions Co., Ltd.) and its subsidiaries were deconsolidated from Toshiba Group on October 1, 2018.

Find out more